Skip to content

Broćanskim gospodarstvenicima prezentirane kreditne linije Razvoje banke F BiH

Jučer je u kongresnoj dvorani Fo’Resta Međugorje održana prezentacija kreditnih linija Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine koju su zajednički organizirali Udruga gospodarstvenika Brotnjo i spomenuta banka. Kreditne linije i ostale proizvode i usluge prilagođene potrebama gospodarstvenika prezentirali su Dalibor Milinković, član Uprave i izvršni direktor za projekte i razvoj Razvojne banke F BiH te Borislav Trlin, direktor sektora za istraživanje i razvoj Razvojne banke F BiH.

Brojne gospodarstvenike okupljen na prezentaciji ispred organizatora pozdravio je Martin Ivanković, koji je posebno istaknuo predstavnike Vlade HNŽ i Općine Čitluk te najavio kako će Udruga gospodarstvenika Brotnjo uskoro organizirati nove zanimljive prezentacije.

Osnivanje Udruge gospodarstvenika Brotnjo i organizaciju prezentacije pozdravio je Damir Jerković, predsjednik Povjerenstva za nadzor kreditnih sredstava HNŽ, koji je također prenio pozdrave dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade, i okupljene upoznao s aktivnostima Vlade HNŽ vezanim za subvencioniranje kamata i naknada za obradu kredita, koji su plod suradnje s Razvojnom bankom.

Predstavnici Razvojne banke F BiH tijekom interaktivne prezentacije broćanskim gospodarstvenicima predstavili su dugoročne kreditne linije za izvoznike, kreditne linije za financiranje poljoprivrede, kreditiranje mikrobiznisa, poticanje zapošljavanja, za održavanje uposlenosti, kreditiranje stalnih sredstava i ostale kreditne linije kroz koje se pruža pomoć gospodarstvenicima.

Tijekom prezentacije predstavljena je i nova kreditna linija Razvojne banke F BiH koja je vezana za realizaciju ciljeva iz Strategije razvoja FBiH 2021 -2027, a odnosi se na kreditne linije za kreditiranje IT sektora i digitalne transformacije, za kreditiranje projekata obnovljivih izvora energije, za kreditiranje poboljšanje energetske učinkovitosti, za dugoročno kreditiranje turističkog sektora i za kreditiranje stalnih i tekućih sredstava općina, gradova i razvojnih agencija.

Na kraju prezentacije, predstavnicima Razvojne banke F BiH i svim posjetiteljima na dolasku se zahvalio Dario Ostojić, predsjednik Udruge gospodarstvenika Brotnjo.