Skip to content

Načelnik Radišić i predstavnici Udruge gospodarstvenika Brotnjo održali sastanak

Na inicijativu Udruge gospodarstvenika Brotnjo jučer je u Uredu načelnika Općine Čitluk održan sastanak između Marina Radišića, načelnika Općine Čitluk i predstavnika Udruge gospodarstvenika Brotnjo.

Udrugu su na sastanku predstavljali predsjednik Dario Ostojić, dopredsjednik Josip Grbavac, tajnik Boško Pehar, te članovi Upravnog odbora Grgo Stojić i Marinko Barbarić, a sudionici sastanka složili su se kako je partnerski odnos Udruge gospodarstvenika Brotnjo i Općine Čitluk od velikog značaja za cjelokupni razvoj općine Čitluk.

Predstavnici Udruge gospodarstvenika Brotnjo na sastanku su, prije svega, ponudili pomoć u rješavanju problema koji se tiču gospodarstva, ali i ostalih problema. Tijekom sastanka razgovarano je o uređenju gospodarskih zona i problemima koji postoje u gospodarskim zonama. Također, na sastanku je razgovarano o prometnoj opterećenosti Čitluka i planiranim projektima vezanim za prometnu infrastrukturu, kao i o proceduri za izradu novog Prostornog plana općine Čitluk te nizu ostalih aktualnosti.

Svi sudionici sastanka iskazali su zajedničku spremnost za pružanje pomoći mladim ljudima i obiteljima koje na području naše općine žele graditi svoju budućnost.

Udruga gospodarstvenika Brotnjo osnovana je krajem 2021. godine, a od osnutka, i početnik trinaest gospodarskih subjekata, broj članova je u konstantnom porastu te Udruga danas predstavlja jednu od najrespektabilnijih grupacija u Hercegovini kada je u pitanju ukupan broj zaposlenih.

Udruga gospodarstvenika Brotnjo ima za cilj poticanje povezivanja i udruživanja članova udruge zbog zaštite tržišta te unapređenja cjelokupnog gospodarstva u općini Čitluk i šire. Čelnici Općine Čitluk u srpnju su s vodstvom i članovima Udruge gospodarstvenika Brotnjo održali inicijalni sastanak na kojem je istaknuta važnost suradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, što je potvrđeno i jučerašnjim sastankom uz otvorenost za redovite sastanke.